Onderbouw (basisschool)

.

Programma’s & (gast)lessen onderbouw basisschool

Maak van een leesles en belevingsles!

.

.

. M

.

Maak van een leesles en belevingsles!

.

“De illustraties uit Mees heeft hoogtevrees tonen mooi de verschillende emoties bij de dieren. Deze zijn groot afgebeeld, waardoor het boek zeer geschikt is om in te zetten in de klas.”

~ leerkracht onderbouw

.

.

.

.

.

.

.

.

Meer info over andere (gast)lessen voor de onderbouw volgt eerdaags …

.

.

.

Recensies:

Angela, leerkracht groep 5, 6, 7 en 8

 “Op 1 april (nee dat is geen grapje) kwam Susan Wallenburg bij ons in de klas voor de ‘Kids for kids challenge’. 

In het begin waren de kinderen wat afwachtend, het was natuurlijk niet precies bekend wat nu de bedoeling was. Het concept van Sam& werd goed begrepen door middel van de presentatie. 

In mijn groep waren we veel bezig over en met FC Emmen, dus dit werd al gauw het hoofdonderwerp van alle groepjes. Ze waren goed met elkaar in overleg en Susan liep rond, gaf tips en adviezen waar nodig. De kinderen luisterden heel geconcentreerd naar Susan, haar stemgebruik en communiceren naar de kinderen toe was erg fijn. 

Niet alle kinderen in mijn groep spreken en begrijpen niet alles in het Nederlands en hier was ook aandacht voor. 

Bedankt voor de leuke en gezellige gastles Susan! 

*

Margriet, Boekhandel

Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor jouw bijdrage aan de informatieavond voor leerkrachten 2022.

Het was een waardevolle invulling van het half uur dat jouw ter beschikking stond. Volgens mij had je nog makkelijk een half uur kunnen volmaken. 

Je gaf originele tips en trics om een prentenboek te gebruiken in de klas. De aanwezige leerkrachten hebben er volgens mij veel ideeen opgedaan. Ook de tips voor de KinderBoekenWeek waren simpel maar doeltreffend. Heel aansprekend voor de kinderen en makkelijk te implementeren voor de leerkracht.

Wat me is bijgebleven was het idee om elk kind de hele dag door een boek te laten meenemen. Zodra de bel door de school klinkt, moeten ze 5 a 10 min lezen, waar ze op dat moment ook zijn, dus ook als ze net toevallig op de wc zitten. Zo grappig!

Jouw prentenboeken zijn geweldig materiaal om te gebruiken in de onderbouw. De tekst is toegankelijk en de tekeningen aantrekkelijk om samen naar te kijken.

Ik wens jou heel veel succes als kinderboekenschrijfster en hoop in de toekomst veel van je te horen.”

*

Nicolet, leerkracht groep 1, 2 en 3

 “De poetsinstructie van Susan was heel leuk en leerzaam. 

De kinderen luisterden vol aandacht en deden goed mee. Susan bracht het op een manier die goed aansloot bij het niveau van de kinderen. Het was een leerzame en interactieve les. Ze had leuke attributen mee waardoor de kinderen meteen geïnteresseerd waren in wat ze wilde vertellen. 

Na afloop hebben we het nog een aantal keren in de klas over tanden poetsen en de tandarts gehad. Dan verwees ik terug naar de les van Susan, bijvoorbeeld over dat het het beste is om twee keer per dag je tanden te poetsen ipv één keer. 

Ik vond het voor herhaling vatbaar en eigenlijk zou het goed zijn om elk jaar een poetsinstructieles in de klas te krijgen.”