knutselfrutselflats

Klaas Vaak, het zandmannetje dat slaapzand in je ogen strooit zodra jij naar bed gaat, heeft een allerbeste vriend: Uil!

Klaas Vaak en Uil beleven hele leuke avonturen. Wil jij ook met Uil op avontuur? Dat kan. Knutsel je eigen uil en wie weet wat jullie allemaal gaan beleven.

Veel knutselplezier gewenst!

  • Wat heb je nodig om jouw uil te knutselen:
  • een lege toiletrol
  • gekleurd papier
  • schaar en lijm
  • potlood en stift (zwart of de kleuren die jij leuk vindt)
Begin met het beplakken van de toiletrol in de kleur die jij mooi vindt. Daarna geef je je uil zijn oren door de bovenzijde dicht te vouwen.
Vervolgens ga je tekenen, knippen en plakken. En geef jouw fantasie de vrije hand. Alles mag! Dat maakt het ook des te leuker!
Vleugels kun je op verschillende manieren maken.
Voor de ogen kan en mag alles. De snavel kun je dubbel maken, zodat deze open en dicht kan, maar je kunt ook een enkel driehoekje knippen. Knip een hartje en zo heb je uils voetjes.

Uiteraard ben ik heel benieuwd hoe jouw uil eruitziet. Als jij of je ouders een foto op Instragram plaatsen en dan #klaasvaakisboos gebruiken, dan krijg ik jouw uil ook te zien. Ik kijk ernaar uit!

Oehoe groetjes,

Susan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

In Klaas Vaak is boos! schrijven de kinderen een lief kaartje naar Klaas Vaak. Ze willen hem laten weten dat ze heel graag willen slapen en heerlijk willen dromen. Waar wil jij over dromen? Schrijf het op jouw kaartje naar Klaas Vaak.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uitgelezen? Knippen maar!

  • Ga samen op avontuur! (binnen de muren van je home sweet home ;-))
  • Uitgelezen tijdschriften zijn ideaal voor een creatieve dag.
  • Samen met je kind(eren) een middag zoeken, knippen, scheuren, plakken, ontdekken en ineens ontstaat er een verhaal.

Want wat gebeurt er als de dikke zwarte kat, die dol is op snoep en patat, bevriend raakt met de dunne witte hond, die alleen maar dol is op gezond?

Dan ontdekken de zwarte kat en de witte hond, dat – al verschillen ze de wereld van elkaar – ze door wederzijds respect evengoed de allerbeste vrienden kunnen zijn.

Maar wat maakt dat ze zo van elkaar verschillen? Ze trekken de wereld in en gaan op zoek naar de oorzaken van hun tegenstellingen en vragen zich daarbij af hoe het komt dat snoep en patat steeds meer macht krijgen?

Tijdens hun queeste ontmoeten ze Rosa de suikerspin en Babel de boterbabbelaar. Die wijzen de weg naar de Haagse hopjes waar ze, na het betalen van chocolademunten, bij de Borstplaat poort toegang krijgen tot het Pindarotsengebergte. Daar moeten ze op zoek naar de dropsleutel, want inmiddels hebben ze van Vlé de koe en Eia de gans vernomen dat alle groentes en fruit gevangen zijn genomen door de boosaardige Tumtum die ze met snoepkettingen heeft vastgeketend en achter slot en grendel houdt in het grote Peperkoekhuis.

Dus avontuurlijke lezer, wat denk jij? Gaat het de dikke zwarte kat en de dunne witte hond lukken om met behulp van een toverbal en een magische zuurstok de dropsleutel te vinden en daarmee de groentes en fruit te kunnen redden uit de kleverige snoephanden van Tumtum? 

<3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alle kleuren van de regenboog!

Hieronder tref je verschillende kleurplaten. Kijk, kies, print en kleuren maar! (klik op de kleurplaat om naar de link te gaan)