Sam& voor alle kinderen

Schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen.

Sam& helpen we als er thuis te weinig geld is!

We willen ouders met financiële zorgen informeren dat er steun beschikbaar is en hen te helpen met de voorzieningen die zij nodig hebben. Heb je niet genoeg geld voor schoolspullen, sport-, dans- of muziekles, een dagje uit, verjaardagscadeautje of iets anders voor je kind? Sam& helpen we. Lees verder >

Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie? Start dan een aanvraag! Sam& zorgt ervoor dat de aanvraag bij de juiste organisatie terechtkomt. 

Foto: Jelle Postma https://socijel.com

Ik draag Sam& voor alle kinderen een warm hart toe <3 Helemaal nadat ik als gastdocent nauw betrokken raakte bij wat ze doen, het verschil dat ze maken. Graag doneer ik €1,00 per verkocht exemplaar van Sam & de Monsterbende aan deze prachtige organisatie!

Dus met de aankoop van dit monsterlijk leuke boek maak je niet alleen je eigen kind blij, je helpt ook een ander kind <3 Bestel nu via Uitgeverij Neckar

.

Sam& voor alle kinderen is een samenwerkingsverband tussen:

Stichting Jarige Job

.

Kinderhulp

.

Leergeld Nederland

en

Jeugdfonds Sport & Cultuur

.

Wat vooraf ging:

.

Aftermovie Kids for Kids Challenge 2022

.

Emmen, 13 mei 2022

Het zit er op! Vandaag heb ik de laatste gastles gegeven in de Kids for Kids Challenge voor Sam& voor alle kinderen.

Wat een feest!

Maar eerlijk ook: wat een emotie.
Veel van de Kids die deze challenge zijn aangegaan, weten uit ervaring wat het is om op te groeien in een gezin dat niet genoeg geld heeft om altijd mee te kunnen doen … (Denk aan trakteren als je jarig bent, zwemles, turnen, schoolreisje, een fiets, een laptop, nieuwe dingen leren, etc, etc..)

Het enthousiasme over Sam& was dan ook groot! En de ideeën die ze ook vandaag weer bedacht hebben, zijn zo heerlijk, eerlijk, leuk en origineel!
Hier gaan we gezinnen met geldzorgen zeker mee bereiken! 

En ja, het zit er op, of gaat het nu juist pas beginnen? 
In ieder geval wel voor alle kids die hebben deelgenomen. Want nu is het duimen dat hún idee, het tot de 3 beste haalt. 
Duim jij mee? 

11 juni is de grote finaledag in Rotterdam. Zo spannend!

De gehele dag ben ik aanwezig om 2 teams te begeleiden met hun idee, voordat zij deze aan de jury gaan presenteren. Via social media houd ik je de gehele dag op de hoogte.

Tot dan!

Zie hier hoe deze dag verliep > Facebook Susan

Rotterdam, 11 juni 2022

Drie grote winnaars tijdens finale Kids for Kids Challenge met idee voor leeftijdsgenoten die opgroeien in armoede

Zaterdag 11 juni werden drie grote winnaars gekozen tijdens de finale van de Kids for Kids Challenge van samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen. Basisscholen de Masten uit Rosmalen, de Kingbeek uit Grevenbicht en de Reuzepas uit Geleen vielen in de prijzen. Uit maar liefst 348 inzendingen heeft een vakkundige jury deze winnaars gekozen tijdens de finale. De ideeën werden beoordeeld op originaliteit, schaalbaarheid en toepasbaarheid. 

Lees verder >

De Kids for Kids Challenge

Wanneer er thuis weinig geld is, kunnen ouders bij Sam& voor alle kinderen terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

Sam& is een samenwerkingsverband tussen Nationaal Fonds Kinderhulp, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en Stichting Jarige Job. Nog niet alle ouders die het (tijdelijk) financieel lastig hebben weten dat deze hulp er is.

Hoe kunnen we dit oplossen?

Wij zijn op zoek naar de beste ideeën voor en door kinderen, want alle kinderen moeten kunnen meedoen!

Op zoek naar basisscholen

We dagen basisschoolkinderen van de groepen 5 t/m 8 uit om hun brainpower te gebruiken tijdens de Kids for Kids Challenge. Ben je benieuwd naar wat de challenge precies inhoudt en hoe je je met jouw basisschool kunt aanmelden? (inschrijving is gesloten)

De finaledag

We nodigen tien groepjes uit om hun idee een stap verder te brengen tijdens de grote finale op zaterdag 11 juni 2022.​ Voorafgaand maakt een vakkundige jury een eerste selectie en roepen we heel Nederland op om te stemmen op het beste idee. Drie grote winnaars winnen een uitje voor de hele klas!