samen op avontuur!

Ga samen op avontuur! (binnen de muren van je home sweet home ;-)) Uitgelezen tijdschriften zijn ideaal voor een creatieve dag. Samen met je kind(eren) een middag zoeken, knippen, scheuren, plakken, ontdekken en ineens ontstaat er een verhaal.

Want wat gebeurt er als de dikke zwarte kat, die dol is op snoep en patat, bevriend raakt met de dunne witte hond, die alleen maar dol is op gezond?

Dan ontdekken de zwarte kat en de witte hond, dat – al verschillen ze de wereld van elkaar – ze door wederzijds respect evengoed de allerbeste vrienden kunnen zijn.

Maar wat maakt dat ze zo van elkaar verschillen? Ze trekken de wereld in en gaan op zoek naar de oorzaken van hun tegenstellingen en vragen zich daarbij af hoe het komt dat snoep en patat steeds meer macht krijgen?

Tijdens hun queeste ontmoeten ze Rosa de suikerspin en Babel de boterbabbelaar. Die wijzen de weg naar de Haagse hopjes waar ze, na het betalen van chocolademunten, bij de Borstplaat poort toegang krijgen tot het Pindarotsengebergte. Daar moeten ze op zoek naar de dropsleutel, want inmiddels hebben ze van Vlé de koe en Eia de gans vernomen dat alle groentes en fruit gevangen zijn genomen door de boosaardige Tumtum die ze met snoepkettingen heeft vastgeketend en achter slot en grendel houdt in het grote Peperkoekhuis.

Dus avontuurlijke lezer, wat denk jij? Gaat het de zwarte kat en de witte hond lukken om met behulp van een toverbal en een magische zuurstok de dropsleutel te vinden en daarmee de groentes en fruit te kunnen redden uit de kleverige snoephanden van Tumtum?