recensies

Lange tijd hield ik mijn verhalen voor mezelf. Nu ontsnappen ze een voor een en is en blijft het voor mij heel spannend wat jij, de lezer, ervan vindt …

.

Recensie van Kinderboekenhoekje

Ik citeer: “Dit prachtige prentenboek zit vol belangrijke boodschappen voor kinderen. Tijdens het lezen kom je erachter dat Eri een negatief zelfbeeld heeft. Gelukkig laten zijn vrienden duidelijk merken hoe zij over hem denken, waardoor Eri zelf ook gaat geloven dat hij goed is zoals hij is. Dit onderwerp zal voor veel kinderen én volwassenen heel herkenbaar zijn, dit maakt het een heel waardevol boek om thuis of op school voor te lezen. ⁣
De tekst is makkelijk te begrijpen door het gebruik van eenvoudige woorden. De herhaling van bepaalde zinnen zorgt ervoor dat de boodschap van het verhaal nog extra benadrukt wordt. ⁣
Zoals je op de cover al kunt zien, spatten de illustraties vol kleurexplosies van de bladzijdes af! De kleuren die gebruikt worden passen perfect bij de tekst, waardoor de tekst en illustraties mooi één geheel vormen. ⁣
Een prachtig prentenboek, vol magische illustraties en belangrijke boodschappen. Heel geschikt om thuis, in de klas of tijdens individuele coaching met kinderen te lezen.” – Elise de Kleuver

.

Recensie van Boekencast (waar ik nog steeds stil van ben. Zo gaaf!)

Recensie van StoerLeesVoer (supergaaf gedaan!)

Reciesies op Hebban.nl | Schrijf jij een recensie op Hebban.nl, dan maak je kans op de 10-delige set vingerpoppetjes!

.

Recensie van Boeken-en-meer.nl (wauw! mooier dan ik durfde te dromen … )

Recensie van @missp_her_books_read (oké, misschien is deze recensie zelfs nog mooier)

Recensies op Hebban.nl

Recensie van De Leeszusjes

Recensie van Boeken Buddies

.

Recensie van Kinderboekenhoekje

.

Recensie van NBD Biblion

Recensie van Chicklit

Recensie van Wonderland by Alice

Recensie van StoerLeesVoer

Recensie van Wendy Blogt

Recensie van De Leesclub van Alles

Recensie van de Leestafel

Recensie van De Boekenkast

Recensies op Bol.com

.

Recensie van Mustreads or Not

Recensie van Passie voor Boeken

Recensie van Perfecte Buren

Recensies op Hebban.nl

.

.

Recensie over Sam & de Monsterbende van Boekencast!

‘Sam en de Monsterbende’ 1. De regenboogfabriek

29 september 2022 

.

Wat een feest!
Wat een afschrikwekkend mooi boek is dit geworden!
Wat een titel, wat een lettertype, wat een illustratie en zo prachtig ingebonden.
Ingebonden kinderboeken zijn een must, vind ik.
Wanneer je zelf (net) kunt lezen of alleen maar wilt bladeren en kijken, is niets zo vervelend dan dat er een soort scheurkalender effect ontstaat omdat het boek kwetsbaar is. Een ingebonden boek is meer ‘kinderproof’ en het oogt ook nog eens chic.

Zelden een kinderboek in handen gehad waar de verbinding tussen verhaal en illustratie zo in harmonie is. Het verhaal wordt maximaal verrijkt met de vele en soms zelfs pagina vullende illustraties terwijl deze kunstwerken volledig in het zonlicht worden gezet met de gekozen woorden en teksten.

Sam is bang voor de monsters onder haar bed. Wanneer zij uiteindelijk oog in oog komt te staan met een heus monster, is haar angst snel verdwenen. Het monster heeft grote problemen in zijn eigen wereld en vraagt de dappere Sam om hulp. Wat volgt is een strijd tegen een geduchte tegenstander in een wereld die langzaamaan zijn glans en kleur dreigt te verliezen. De regenboogfabriek moet weer in productie worden genomen om al het moois te behouden.

Het verhaal van de Pixar animatiefilm Monsters Inc/Monsters & Co kennen we allemaal. Hierin worden de kinderen ingezet om de hoeveelheid schrik die ze hebben na een nachtmerrie, om te zetten in energie. In dit boek over Sam en de Monsterbende halen de monsters hun energie uit de kleurrijke wezens die de kinderen in hun dromen creëren. Juist de nachtmerries zijn verbannen, de blije en fantasierijke droom krijgt alle aandacht, waarmee Susan meer Disney is dan Pixar ooit zal zijn.

Het verhaal kent naast het gebruik van verschillende lettertypes ook korte hoofdstukken die zich uitstekend lenen voor een ‘voorleesmoment’ voor het slapengaan of om zelf nog een hoofdstukje te lezen. Een stimulerende prikkelende werking gaat hiervan uit.

Veel vormende thema’s worden aangekaart zonder belerend te worden.
Wees altijd eerlijk, durf lef te tonen, durf kwetsbaar te zijn door te zeggen dat je iets spannend vindt, heb geen vooroordelen en geef iedereen een tweede kans.
En geloof in monsters.

Per verkocht boek gaat een €1 naar Sam& (Samen), een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & CultuurNationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.
Als het boek zelf al niet genoeg reden is het te kopen, is het steunen van een goed doel dit zeker. Verras jezelf of een kind met dit weergaloos spannende en toffe kinderboek.

Het tweede deel ‘Het Zusje’ verschijnt in 2023.

Persoonlijke songtekst:

‘There’s a monster under my bed
We pillow talking
Oh, how I long to be its friend
But I don’t wanna end up in that same place again
I been doing better, doing better
Been through heavy weather, heavy weather
Never going back, going never
I’ve been doing better, but I
I am still afraid of the dark
Even though there’s a sky full of stars
I don’t know where I’m going, but I’m on the run
Can you leave a little light on?’

(Chef’ Special – ‘Afraid of the dark’)

Peter
Boekencast

Genre: kinderboek
Uitgeverij: Neckar
ISBN: 9789493192508
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 112
Verschijningsdatum: september 2022

Hartelijke dank aan Uitgeverij Neckar en Alexander Roessen voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.