Sam& voor alle kinderen

Emmen, 13 mei 2022

Het zit er op! Vandaag de laatste gastles gegeven in deKids for Kids Challenge voor Sam& voor alle kinderen.

Wat een feest!

Maar eerlijk ook: wat een emotie.
Veel van de Kids die deze challenge zijn aangegaan, weten uit ervaring wat het is om op te groeien in een gezin dat niet genoeg geld heeft om altijd mee te kunnen doen … (Denk aan trakteren als je jarig bent, zwemles, turnen, schoolreisje, een fiets, een laptop, nieuwe dingen leren, etc, etc..)

Het enthousiasme over Sam& was dan ook groot! En de ideeën die ze ook vandaag weer bedacht hebben, zijn zo heerlijk, eerlijk, leuk en origineel!
Hier gaan we gezinnen met geldzorgen zeker mee bereiken! 

En ja, het zit er op, of gaat het nu juist pas beginnen? 
In ieder geval wel voor alle kids die hebben deelgenomen. Want nu is het duimen dat hún idee, het tot de 20 beste haalt. 
Duim jij mee? 

18 mei weten we meer. Zo spannend! En daarna mag, kan, nee moet!, iedereen gaan stemmen.

Meer weten over deze Kids for Kids Challenge en het doel daarvan? Lees er alles over op Sam& voor alle kinderen, want alle kinderen moeten kunnen meedoen, toch?

De Kids for Kids Challenge

Wanneer er thuis weinig geld is, kunnen ouders bij Sam& voor alle kinderen terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

Sam& is een samenwerkingsverband tussen Nationaal Fonds Kinderhulp, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en Stichting Jarige Job. Nog niet alle ouders die het (tijdelijk) financieel lastig hebben weten dat deze hulp er is.

Hoe kunnen we dit oplossen?

Wij zijn op zoek naar de beste ideeën voor en door kinderen, want alle kinderen moeten kunnen meedoen!

Op zoek naar basisscholen

We dagen basisschoolkinderen van de groepen 5 t/m 8 uit om hun brainpower te gebruiken tijdens de Kids for Kids Challenge. Ben je benieuwd naar wat de challenge precies inhoudt en hoe je je met jouw basisschool kunt aanmelden? (inschrijving is gesloten)

De finaledag

We nodigen tien groepjes uit om hun idee een stap verder te brengen tijdens de grote finale op zaterdag 11 juni 2022.​ Voorafgaand maakt een vakkundige jury een eerste selectie en roepen we heel Nederland op om te stemmen op het beste idee. Drie grote winnaars winnen een uitje voor de hele klas!